Frågor om klimakterieproblem

 

frågor om klimakterieproblem naomi flamholc
339.- Frågor till doktorn med Naomi Flamholc

I avsnittet svarar gynekolog Naomi Flamholc på frågor om klimakterieproblem  från  lyssnare och följare av klimakteriepodden.se och ett webinar anordnat av Womni .

Vad är egentligen en vallning och är det farligt? Hur vet man att det är klimakteriesymptom eller något annat man känner? Vilka symptom tas bort med hormonbehandling?  Hur sent i livet kan man börja med hormonbehandling, när bör man sluta och kan man sluta tvärt? Varför mår jag sämre med hormonbehandling med bioidentiskt progesteron och är det farligt med hormoner i kombination med högt blodtryck?

Vi svarar också på frågor om tinnitus, migrän, bröstcancer, adhd och add samt symptom på östrogendominans i samband med klimakteriet. Så talar vi om varför det är vanligt med ledvärk och inflammationer, om man kan bli av med bukfetma i klimakteriet, sveda och inflammation i underlivet. Vad hjälper lokalt östrogen mot och finns det biverkningar?

Dessutom talar vi om endometrios och östrogen, hur tarmen påverkas av hormoner och att man nu kan behandla vallningar och svettningar när man är över 70 utan hormoner.

Avsnittet spelades in samtidigt som vi sände live via Instagram på @womni.se och @klimakteriepodden den 11 juni 2024. Vill du lyssna och se avsnittet samtidigt så finns det på womni.se.

Lyssna på avsnittet

Länkar

Se avsnittet live med både ljud och bild

Andra avsnitt med Dr Naomi Flamholc är bland andra avsnitt 333 Klimakterierapporten 2024, avsnitt 322 Uppföljningsfrågor, avsnitt 304 PMS eller förklimakteriet, avsnitt 295 Lyssnarfrågor och avsnitt 283 Sexuell hälsa, underliv & testosteron.