Om Åsa Melin

Åsa kollage

Bakom mikrofonen i Klimakteriepodden finns jag, Åsa Melin, 57 år. Med en karriär inom rese- och dryckesbranschen kan det tyckas avlägset att starta en podcast om klimakteriet. Men min nyfikenhet och frustration över att klimakteriet var så svårt att greppa drev mig till att skapa det som blivit en av Sveriges största podcasts under temat kvinnohälsa med ca 18.000 lyssnare i veckan och totalt  4 miljoner nedladdningar.

Genom Klimakteriepodden har jag träffat mängder med intressanta och kunniga personer. Kontakten med mina lyssnare ger uppslag och är en viktig inspirationskälla till nya frågor.

Arbetet har skapat kunskap som jag vågar kalla unik och idag kan jag kalla mig opinionsbildare vad gäller hälsa för kvinnor 40+.

Jag delar gärna med mig av allt detta på andra sätt än i Klimakteriepoddens avsnitt. Vid sidan om mina intervjuer för Klimakteriepodden har jag blivit en uppskattad föredragshållare, hälsoinspiratör, skribent och en seriös källa till kunskap i sammanhang där jag för kvinnors talan. Det är idag en hygienfaktor att tala om klimakteriet på arbetsplatser, i skolan och andra verksamheter.

Så hör av dig om du vill boka mig till en föreläsning, moderera en diskussion eller har någon annan god idé för samarbete.

Välkommen att maila på info@klimakteriepodden.se

Tillbaka