Utbildning

Klimakteriet angår alla – på en modern och trygg arbetsplats vet man varför

Åsa Melin är van och uppskattad föreläsare som med stor kunskap, energi och glimten i ögat sprider kunskap om klimakteriet. Välkommen att boka en skräddarsydd föreläsning som hålls på plats, digitalt eller ta del av en förinspelad föreläsningsfilm.

 

Föreläsningarna och filmen passar de som vill sprida kunskap och bättre vill och behöver förstå hur kvinnor påverkas och kan uppleva övergångsåldern för att skapa en trygg, modern arbetsplats med utrymme för öppenhet och konstruktivitet. Syftet är att öka medvetenhet hos kvinnor själva och samtidigt öka kunskapen för att bättre kunna stötta kollegor och medarbetare. I förlängningen kan vi på detta sätt undvika ohälsa och i sjukskrivningar, vilket alla tjänar på.

Föreläsningarna går igenom vad som händer fysiologiskt, psykiskt och hur man som kvinna kan förstå och lindra sina symptom både med livsstilåtgärder och medicinskt. Du får också kunskap kring tecken, var och hur man kan lära sig mer och vilket stöd man kan ge en kollega.

Åsa Melin är opinionsbildare inom kvinnohälsa och arbetar med att sprida kunskap och medvetenhet kring klimakteriet och kvinnlig hälsa på flera sätt. Mest känd är Åsa som grundare av Klimakteriepodden, en fakta- och vetenskapsbaserad intervjupodcast som idag är en av Sveriges största inom hälsa. Sedan starten 2017 har Åsa byggt upp en gedigen kunskap om hälsa och specifikt om kvinnor 40+.

För mer information kontakta Åsa Melin på info@klimakteriepodden.se

Kommentar om utbildningsfilmen från Anders Lindhe, upphandlare Habo Kommun: Har just sett den inspelade föreläsningen – oj vad bra den var! Dels ny lite information (för mig i alla fall, som förklarar en del…) men framförallt slogs jag av helheten. Innehållet totalt sett, kapitelindelningen, hur du agerar, gestikulerar och framför budskapen. Språket/ordvalen var riktigt bra och väl balanserat med lite humor som avdramatiserade, men utan att på något sätt förringa ämnet. Mycket bra helhetsintryck helt enkelt! Känns som vi fått mycket för pengarna som kommer göra stor nytta.”