Decemberpepp för en God julhelg

Julpepp christina sundequist

260.- CT: Decemberpepp med Christina Sundequist

Mörker, julstress, mycket mat och dryck, press kring årsslut kan fordra litet decemberpepp. Men också fina stunder att se fram emot med ljus, ledighet och sociala sammanhang.

Det är få som tar sig igenom de mörka månaderna opåverkade, många upplever att det lätt blir för mycket vilket lätt kan få en ur balans där klimakteriesymptomen gör sig påminda mer än vanligt. Onsdagen 14/12 när avsnittet publiceras går solen ner kl. 14:46 i Stockholm. Vad gäller Kiruna säger vädersiten Klart att ” I dag går solen inte upp. Den stannar under horisonten hela dygnet.”

Så vad kan passa bättre än goda råd och tips för den tid vi är i nu. En del har du kanske hört tidigare och känner till. Men Christina och Åsa talar om hur du kan må bättre under julen och – inte att förglömma – efter julen. De talar om sömn, sömnhygien och din dygnsrytm. Om julmat givetvis. Att njuta av det du och dina nära och kära gillar mest, men att vara smart. Om vad du kan göra med kokosgrädde. Om hur litet äppelcidervinäger kan plocka ner blodsockertoppar. Att bastu och kallbad kan vara nyttigt, roligt och annorlunda.

Kanske är i alla fall det viktigaste att du prioriterar dig själv och gör det du vill. Inte vad andra vill. Eller i alla fall inte bara vad andra vill.

Under rubriken Coachen tipsar döljer sig kortare avsnitt som fokuserar på ett specifikt tema.

En expert i ämnet coachar dig genom att förklara, ge tydliga råd och tips som ökar din kunskap, förståelse och motivation att själv prova.
Vad – Varför – Hur

Välkommen att lyssna på avsnittet

Länkar

Christina Sundequist delar kloka tankar på sin hemsida, på Instagram och på Facebook.

Lyssna gärna på Christina Sundequist i avsnitt 243 Matbalans, dessutom tidigare avsnitt under rubriken Coachen Tipsar med avsnitt 234 Kost & ätbeteendet och avsnitt 231 Vikt.

Ewa Meurk talar  om blodsocker i avsnitt  250 Socker och sötsug och i 221 Hunger, sug och mättnad . Om magen och ämnesomsättningen hör du i avsnitt 173 Lev länge och väl med professor Kerstin Brismar, i avsnitt 198 Hälsan börjar i magen med Peter Martin talar. Fredrik Nyström talar om bland annat ämnesomsättning och kallbad i avsnitt 171 Ämnesomsättning.