Klimakteriet eller utmattningssyndrom

klimakteriet utmattningssyndrom david waskuri

182.- Livskompassen med David Waskuri

Om det är klimakteriet eller utmattningssyndrom som orsakar symptom som humörssvängningar, sömnproblem och kanske problem med minnet är inte alltid helt enkelt att bestämma. Symptomen kan vara lika. Man måste sätta rätt diagnos. Vilka symptom hör hemma i utmattning och vilka kan bero på klimakteriet och spelar det någon roll?

Att maxa på alla områden fungerar inte längre och ordet livspussel får ny innebörd. Man vill lyckas på alla fronter: arbetet, familjen, umgänget, fritiden. Med så många områden och med höga förväntningar finns en risk att man tippar över gränsen och drabbas av utmattningssyndrom. Du måste inte stå på gränsen för att känna behov av förändringar eller att ta tag i delar av ditt liv som inte är som du önskar.

Psykolog och psykoterapeut David Waskuri introducerar verktyget livskompassen som kan hjälpa dig att hitta bättre balans i livet. Den hjälper till att strukturera olika delar av livet som du kan behöva förändra och förbättra. Hur förändrar man en relation när den börjar bli obehaglig med ständiga konflikter? Hur har man hamnat i en självuppoffrande roll, varför är vi ofta så självkritiska och kan man råda bot på existentiell stress? Skulle du må bra av en varm självdialog, att lära dig fuska eller behöver du hitta off-knappen på autopiloten?

Välkommen till ett avsnitt med spännande verktyg för att reda ut var du står, vilka förändringar du kanske behöver göra och på vilket sätt. Frågan om dina problem orsakas av klimakteriet eller utmattningssyndrom behöver få ett svar.

Lyssna på avsnittet

Länkar

Vill du komma i kontakt med David Waskuri på Sveapsykologerna klicka här www.sveapsykologerna.se eller maila direkt på david@sveapsykologerna.se

Klimakteriepodden har haft flera avsnitt som handlar om hur du mår i ditt inre och hur du skulle kunna må bra av att titta närmare på olika delar du inte upplever optimalt. Exempelvis,
34. – Vet du vem du är och vad du behöver med Daniella Gordon
136.- Hantera oro och ångest med Carina Landin
172.- Möt dina utmaningar  med Christina Sundequist
178.- Depression & nedstämdhet med Ella Hallberg
179.- Hormoner och depressioner med Ella Hallberg

Tillbaka