Livsstilsförändring som lyckas

Livsstilsförändring som lyckas susanne dalsätt

269.- Motivation till förändring med Susanne Dalsätt

Att genomföra en Livsstilsförändring som lyckas är inte alltid lätt. Susanne Dalsätt har lyckats både själv och med andra hon hjälpt.

Man behöver ingen hjälp för att ana att man inte mår så bra som man skulle vilja. Det inser man själv. Problemet är att bestämma vad man skall göra åt det – och att fullfölja! Det vanligaste är att man lägger upp ett alltför ambitiöst program som mer blir som en bestraffning. Chansen att det fullföljs är liten.

Susanne Dalsätts egen ingång för att gå från soffpotatis till Ironman-tävlande var hennes hälsa som hon inte var nöjd med. Låg energi, trötthet, sömnproblem och dåligt fokus. Det var viktminskning eftersom hon var mycket överviktig och det var att bli kvitt sitt sockerberoende.

Tills idag har hon hjälpt och coachat många kvinnor att lyckas i deras ambition att göra en livsstilsförändring. Hennes mantra är att det viktigaste inte är att man gör alla rätt från dag ett utan att man börjar.

Din mat skall inte vara din bestraffning. Det skall också vara en njutning. Susanne talar om hur man kan tänka runt vad man äter, vilka måltidsmönster som passar just dig och hur man kan sätta ihop sina måltider.

Du skall äta tillräckligt ofta för att hålla energin uppe, hjärnan skärpt, aptiten i schack och sötsuget borta. Och du skall tycka att det är gott!

Samma sak med att röra sig och med träning. Att bestämma sig för att gå till gymet flera gånger i veckan eller att springa 45 minuter flera gånger i veckan kommer nog inte att ge resultat i det långa loppet. För det är inte troligt att man orkar fortsätta med en sådan ”bestraffning” särskilt länge.

Susanne talar om hur man bör tänka. Själv började hon med fyra enkla övningar i vardagsrummet (utan att byta om) en gång per vecka. Det gjorde skillnad för henne!

Att genomföra en livsstilsförändring som lyckas är inte alltid lätt. Det viktigaste är att börja och ta ett första steg. Och att få en kontinuitet.

Lyssna på avsnittet

Länkar

Susanne Dalsätt var tidigare gäst i avsnitt 263 Ny energi . Susanne har också varit med i avsnitt 123 Vikt- och kostutmaningar.

Dessutom var Susanne med och coachade en kvinna som ville skapa en hållbar livsstil och få mer energi, komma till bukt med sina klimakteriebesvär. Vi hörde om detta projekt i avsnitt 144 Hälsoutmaningen 1, i avsnitt 145 Hälsoutmaningen 2 och i avsnitt 150 Hälsoutmaningen 3.

Du kan läsa mer om Susanne Dalsätt på hennes hemsida och på Instagram under @ironmanmamman.