Ny energi

 

ny energi susanne dalsätt
263.- OT Ny energi med Susanne Dalsätt

Ny energi? Detta är avsnittet för dig som vet med dig själv att du borde förändra delar av hur du lever ditt liv men inte kommer igång eller lyckas hålla i en förändring.

Susanne Dalsätt är inspirerande, entusiastisk och jordnära. Hon har själv gått från överviktig soffpotatis med stora hälsoutmaningar till kostrådgivare, hälsoinspiratör och ironmantävlande. Men det har inte gått genom en quick fix.

Fram till att Susanne Dalsätt var 23 år hade hon aldrig varit fysisk aktiv. Vid ett läkarbesök fick hon veta att var på gränsen att utveckla diabetes 2, hade höga blodfetter och högt blodtryck. Hon hade problem med magen, obefintligt med energi och ork och ofta ont i huvudet.  Och hon kände ingen livslust. Hon visste så klart att det liv hon levde inte var bra men hon hade helt enkelt inte kraft att göra en förändring.

Motivation och mål är betydelsefulla nycklar för att skapa fungerande förändringar oavsett vilka utmaningar eller mål du har i ditt liv. Att gå från jag borde ändra över jag måste ändra till jag vill ändra min livsstil.

Det viktiga är att inte sätta upp för höga och orealistiska mål. Hellre bestämma sig för att varje onsdag ta en halvtimmespromenad än att skaffa målet att gå till gymet tre gånger i veckan. Nyckeln är att lyckas uppfylla målet och klappa sig på axeln. Förändringar tar tid. Och skall få ta sin tid. Det finns inga quick fix:ar

Susanne talar om hur man gör en plan och sätter mål som man har förutsättningar att lyckas med oavsett utgångspunkt. Vi talar om prestation och utmaningar som har med klimakteriet, träning, energi och vikt att göra.

Här får du hjälp att hitta motivation och mål utan att skylla på yttre omständigheter eftersom det till sist bara är du själv som skapar din egen framgång genom att du vill något tillräckligt mycket. Fråga dig själv hur du vill må om ett år. Bestäm vad du måste göra för att uppnå det. Om det behövs, fundera över vem som kan hjälpa dig och ge dig en knuff i ryggen. Kanske din familj, kanske en väninna, kanske en coach.

Det här avsnittet publicerades ursprungligen i januari 2020.

Lyssna på avsnittet

Länkar

Läs mer om Susanne och om hennes tankar runt Kost, träning, hälsa & inspiration.

Hennes instagramkonto heter @ironmamma