Dina viktutmaningar i klimakteriet


123.- Vikt- och kostutmaningar med Susanne Dalsätt

Att inte känna viktutmaningar i klimakteriet är ovanligt. Det känns omöjligt att inte tänka vikt i samband med hälsa och kost. Tyvärr. Vår generation är så förstörda med low-fatprodukter och dieter. Här handlar det om hälsa och energi inte osunda kroppsideal! Hur får man fart på förbränningen när oönskade kilon smugit sig på?

Susanne Dalsätt är hälsocoach och superinspiratör, hör henne berätta hur hon själv startade sin hälsoresa som gravt överviktig 23-åring till dagens ironman-tävlande. Vi talar om att göra det på riktigt, långsiktigt och för sig själv med tålamod och rätt fokus. Vad får man äta, hur undviker man matfixering och sötsug, varför periodisk fasta kan vara bra och hur man ska göra när man tryckt i sig något man inte tänkt äta? Och nej, man kan inte leva på gurkstavar och man måste få äta saker bara för att det är gott.

Lyssna på avsnittet

Läs mer om utmaningen på Klimakteriepodden på Facebook

Lyssna på Susanne Dalsätt i avsnitt 119

Läs mer om Susanne Dalsätt på hennes hemsida

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!