Upplever vi mer smärta i klimakteriet?

smärta katarina woxnerud
170.- Smärta med Katarina Woxnerud

Upplever vi oftare smärta i klimakteriet?  Vad är smärta, var skapas den och vad har klimakteriet med den att göra? Vilken typ av smärta ska vi ge akt på och vad kan ignoreras? Katarina Woxnerud är naprapat och arbetar med utbildning och behandling kring kvinnohälsa, här hjälper hon Åsa Melin med svaren. Vi talar om akut smärta, artros, nerver, inflammation, muskler, skelett, brister och andra underliggande orsaker. Har östrogen med det här att göra? Den som varit med om utmattningssyndrom vet hur ont det kan göra att röra på sig. Vikt ger extra belastning på leder och visste du att sömnen också påverkar våra smärresceptorer? Så får vi veta att om man är rädd för smärta blir det värre och så slår Katarina ett slag för klassisk husmorsgymnastik.

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Katarina Woxnerud och hennes arbete. Hennes pedagogiska bok Livet med Klimakteriet  går att köpa i de flesta bokaffärer eller att beställa på nätet.

Katarina talade med Åsa i avsnitt 146 och i  avsnitt 147

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!