Detox och livslust

Detox ellen engvall

166.- Detox med Ellen Engvall

Tankarna går lätt till juicefasta när man hör ordet ”detox” men det handlar om något större. Detox är inte bara ”avgiftning”. Detox är att hjälpa till att skapa livslust. Man måste tänka på helheten:  kost och mat, miljögifter, kemikalier inklusive kosmetika, träning, tankar, dåliga relationer, stressträsket. Det är viktigt att man tar tag i något eller några av dessa områden och inte för mycket. Avsikten är att hitta tillbaka till sig själv och det som man tycker är viktigt i livet.

För vi ska tala om detox ur ett helhetsperspektiv där du kan plocka in ett antal olika parametrar för att avgifta din hälsostatus. Bli inte avskräckt, för det går att dela upp och planera på många olika sätt som Ellen Engvall berättar om. Ellen är barnmorska, yogalärare och arbetar med olika former av yoga for hormonell balans och ger oss värdefulla råd kring hur du kan lägga upp en hållbar detox. Det här handlar om mycket mer än vikt och kost även om blodsockret är en nyckel. Varför ska du överhuvudtaget fundera på om detox är något för dig? Vad blir belöningen? Vågar du fundera på hur du lever ditt liv och lyssna inåt?

Lyssna på avsnittet

Ellen kan du höra i avsnitt 139 när hon talar om yoga för hormonbalans.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!