Vad händer med huden under klimakteriet?

huden under klimakteriet lena larje
157.- Vacker inifrån och ut med Lena Larje

Vad händer med huden under klimakteriet? Åldrande och livsstil påverkar naturligtvis inte bara det inre och vårt mående utan även det yttre. Hur får man naturlig, äkta frisk utstrålning? I det här avsnittet ska vi få veta hur det kommer sig att huden ändrar struktur under klimakteriet och vad vi kan göra för att behålla spänst, utstrålning och lyster på naturlig väg. Hälsoprofilen Lena Larje kan en hel del om svett, cirkulation, hudvård, näring, frisk luft och bieffekter av träning. Vilken påverkan har träning, mat, sömn, hormoner och humöret för ditt utseende? Vad gör skada och vad gör nytta för en åldrande hy? Vi diskuterar också den mentala inställningen till åldrande och skönhet, förbränning och om det spelar någon roll hur man tränar för att uppnå olika mål.

Lyssna på avsnittet.

I avsnitt 146 talar Katarina Woxnerud om hur man bäst stöttar kroppen och motar kroppsliga förändringar.

I avsnitt 148 talar Betty Wassenius om hur munhälsa påverkar kroppen.

Lena Larje och är licensierad kostrådgivare, hälsocoach och instruktör. Lena driver den prisade livsstilsbloggen Träning 40+ som är ett forum för kvinnor över 40.

Sök också upp Lena på Instagram: @traning40 och Facebook: Träning 40+

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!