Hjärnsmarta arbetssätt

hjärnsmart i klimakteriet gabriella ringvall

138.- Hjärnsmart med Gabriella Ringvall

Hur får man hjärnan mer samarbetsvillig och vad är hjärnsmarta arbetssätt? Hjärnivraren Gabriella Ringvall hjälper oss förstå hur man använder hjärnan smart. De flesta kvinnor märker att något börjar hända kring klimakteriet med energi, koncentrationsförmåga och ork.

Gabriella tog sig igenom en utmattning som anställd på Säpo innan hon började jobba med fokus på hjärnsmarta arbetssätt och att förbättra arbetsmiljöer. Hon har många tankar kring varför det är vanligt att kvinnor ”går in i väggen” och vet hur vi kan anpassa våra liv för att jobba med och inte emot hjärnan och föda den med rätt impulser. I grunden handlar det om hormoner, signalsubstanser och basala behov som träning, näring, pauser och gemenskap. Du får också veta varför det är dyrt att multitaska och varför du ska lägga tid på att stirra ut i tomma intet.

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Gabriella Ringvall och hennes hjärnsmarta arbete

Du hittar henne också på Instagram under Hjärnsmart

I avsnitt 37  talar Anders Tengström om  Stresshantering och i avsnitt 88 om att Ta stress på allvar

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!