Handskas med ångest kaos och katastroftankar under klimakteriet

ångest kaod stress under klimakterieåren kristina persson

126.- Kontrollera gasen med Kristina Persson

Många av oss drabbas oftare av ångest kaos och katastroftankar under klimakteriet.  Samtidigt som vi är stressade. Men man kan lära sig att hantera tankarna och kontrollera gasen så inte varvtalet går upp vid fel tillfällen. Vi kan välja att se på stress som en tillgång som gör det möjligt att ta sig an utmaningar och som vår inre motor som ökar energi och fokus när det behövs. Du kan bli tåligare genom att förstå hur dina tankar påverkar energin och få den att räcka längre och till det som är värt att lägga den på.

Åsa Melin träffar Kristina Persson som är mental tränare och stress-coach och vi får höra hur vi kan hantera belastningar, leva i nuet och varva ner. Samtidigt kan vi bygga upp en mental krockkudde för att ta oss igenom påfrestande perioder på ett bättre sätt och förhålla oss till våra tankar och krav på ett konstruktivt sätt. Att leva med ångest kaos och katastroftankar under klimakteriet kan bli förödande. Så får vi veta att multitasking kanske inte är så lyckats.

Lyssna på avsnittet

På Kristina Perssons hemsida kan du läsa mer om henne och hennes bok Mental Eco-driving

Vill du höra mer om stress och hur det fungerar i våra kroppar lyssna på psykolog Anders Tengström i avsnitt 88 och avsnitt 37

Tillbaka