Hälsorevolutionen och klimakteriebesvär

klimateriebesvär hälsorevolutionen maria borelius

82.- Hälsorevolution och Bliss med Maria Borelius

Ett stökigt förklimakterium med klimakteriebesvär och en kropp som började säga ifrån startade ett sökande som resulterat i storsäljaren Hälsorevolutionen och uppföljaren Bliss. Maria Borelius är aktiv inom många områden där en stor del ägnas vetenskapsjournalistik. Här kombinerar hon sin filosofiska nyfikenhet med intresset för forskning på avancerad nivå.

Kost, träning och tacksamhet blev upptakten på en resa med experiment som Maria delar med sig av i böckerna. Maria har rest till spännande platser, träffat läkare som jobbar med åldrande och tagit del av spännande frontlinjeforskning. En av nycklarna är att boosta med antiinflammatorisk mat, försöka hitta var är vi mest sårbara och att kontrollera våra svagheter. Ge kroppen möjlighet till läkning genom vila, återhämtning och förundran och tillåt dig att misslyckas. En av anledningarna till Hälsorevolutionens framgång är att Maria lyckas ge enkla knep kombinerat med personliga insikter. Kanske kan avsnittet hjälpa dig mot klimakteriebesvär.

Länkar

Läs mer om Maria Borelius och hennes böcker Hälsorevolutionen och Bliss

Stora delar av den internationella forskningen som pågår leds av Alicja Wolk på Karolinska Institutet. Läs mer

Läs mer om Inger Björck på Lunds Universitet och hennes forskning

Lyssna på avsnittet

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!