Hormoner!

limakteriebesvär Mia Lundin

86.- Vem vill vara i klimakteriet med Mia Lundin, del 1

Nu får du äntligen träffa Mia Lundin, specialist på kvinnohälsa och hormoner, i ett första avsnitt där vi ska gå igenom inställningen till hormoner, aktuell kunskap, för- och nackdelar med att ta dem och vad som skapar debatt.

Skydda dig mot hjärtkärlsjukdom eller ta risken för bröstcancer, hur ska du som kvinna veta vad som är sant när det råder allmän brist på kunnande? Så behöver alla kvinnor hormontillskott för att må bra och varför kan bioidentiska hormoner kan vara att föredra? Vi talar om varför vi inte vill förstå att vi är i klimakteriet trots att kroppen uppvisar symptom.

Så vad är lösningen är när du är arg, får sömnstörningar, känner dig galen, grå eller värdelös och utan sexlust? Hur känns det när man väl kommer in i klimakteriet och kan alla symptom komma tillbaka om du slutar med tillskott av hormoner? Ett fullmatat avsnitt med kunskap om vad kvinnokroppen behöver i en känslig fas.

Mia Lundin nya bok, Vägen till hormonell balans, kommer ut den 27/12. Vill du under tiden läsa mer om Mia och hennes populära frågor och svar samt hennes tidigare bok Kaos i kvinnohjärnan gå till www.mialundin.se

Läs mer om den privata kvinnokliniken Hercare

Lyssna på avsnittet.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!