Funktionsmedicin

klimakteriebesvär livsstil jonas bergqvist

83.- Balansera din livsstil med Jonas Bergqvist

Jonas Bergqvist arbetar med helhetshälsa och funktionsmedicin. Vad är vi kvinnor genetiskt anpassade för och är det relevant att jämföra med ursprungsbefolkningar och hur vi levde på stenåldern? Vi talar också om strulig mage som påverkar vikten, kost, rörelse, sömn, stresshantering och relationer som belastar oss och vad det gör med vår hormonella status och vår kropp.

Vad ska man ska äta för att kicka igång ämnesomsättningen, få mer energi och samtidigt skaffa god näringsstatus utan brister och en fungerande mag- och tarmhälsa? Vad passar dig vad gäller fett, protein, kolhydrater? Vilka utmaningar har du och vilka effekter vill du uppnå? Är det värt att prova dieter och fasta för att kontrollera hormoner, vikt, sötsug, näringsbrist och autoimmuna sjukdomar?

Jonas Bergqvist är en av Sveriges mest pålästa vad gäller alla dessa frågor och Åsa Melin passar på att ifrågasätta diskussioner om vetenskap, inflammation och forskning, för hur vi ska veta vad som är sant och falskt? Och hur bör vi se på funktionsmedicin?

Läs mer on Jonas och intressanta studier och forskning han baserar sina åsikter på

Läs mer om paleo

Lyssna på avsnitteth

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!