Antiinflammatorisk kost för hormonbalans

antiinflamatorisk kost nilla gunnarsson

176.- Antiinflammatorisk kost med Nilla Gunnarsson

Hormonbalans med hjälp av antiinflammatorisk kost? Ja, maten kan göra stor skillnad för dina klimakteriesymptom. Nilla Gunnarsson är kocken som led av dramatiska humörsvängningar, hormonella obalanser och kroniska smärtor som ledde henne ”in i väggen”. Långsamt och metodiskt hittade hon alternativa vägar för att få sin slutkörda kropp att må bättre när sjukvården inte räckte till.

Nilla arbetar idag som coach, kost- och näringsrådgivare. I avsnittet talar hon med Åsa Melin om vilka tecken som skvallrar om att det kanske är dags att prioritera din hälsa långsiktigt. Smärta, hjärndimma, blodsockersvängningar och infektioner accepterar man ofta eftersom man vänjer sig. Tänk om det här kan vara avsnittet som ger dig de verktyg du behöver för att nå ditt livs hälsotopp? Och är du på jakt efter ditt varför kanske det är dags att släppa kontrollen?

Lyssna på avsnittet

Länkar

Läs mer om Nilla Gunnarsson och lär dig mer om läkande mat och inspireras till att äta dig piggare och bättre hormonell balans.

Forskning visar att om vi äter antiinflammatorisk kost så hjälper det att skydda oss mot en rad sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom och olika cancerformer. Det saktar även ner åldrandet i kroppen, tack vare höga halter av antioxidanter, och reglerar blodsockernivån.

Lista på antiinflammatorisk mat, googla. Det finns mycket skrivet om detta och olika listor.

Titta in på @klimakteriekocken och @nillaskitchen på Instagram för mer inspiration vad gäller antiinflammatorisk kost. Nilla har också bidragit med ett recept på @klimakteriekocken

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!