Utmaningar i klimakteriet

utmaningar i klimakteriet christina sundequist

172.- Möt dina utmaningar med Christina Sundequist

Det är inte alltid lätt att möta utmaningar i klimakteriet. Hur vet man vad som är symptom på klimakteriet och vad som helt enkelt är symptom på att man blivit äldre? Ordet ”klimakteriet” är laddat för många. Det finns en åldersfixering. Vi kan inte göra något åt att vi blir äldre så hur möter man sina utmaningar på ett konstruktivt sätt?

När Christina Sundequist insåg att hon inte förstod hur och varför klimakteriet påverkade henne började hon leta efter kunskap och utbilda sig. Resultatet blev boken Harmony men framförallt ett engagemang och ett driv att hjälpa andra kvinnor.  Inte bara i klimakteriet utan även för att må bra långsiktigt. Christina delar sina insikter och tankar kring helhetshälsa. Hon ger råd om hur du framgångsrikt tar dig an nya vanor och sätter mål som du faktiskt vill och kan uppnå utan att det blir övermäktigt. Det går att möta utmaningar i klimakteriet.

I ett samtal med Åsa Melin berättar Christina hur det kan vara läge att lägga band på ivern och jobba med lagom stora delmål och acceptera att allt inte passar alla. Och vet du, det är aldrig försent att fundera på vad du verkligen vill!

Lyssna på avsnittet

Christina Sundequists bok Harmony hittar du på Adlibris och Bokus.

Du kan också kika in på Christinas Facebooksida Hälsa träning 45+ där du får tips och råd. Här kan du också komma i kontakt med Christina om du vill ta hjälp med att komma igång och kanske hitta ett upplägg som passar dig.

Har du hört avsnitten med Blossom Tainton? Spännande lyssning i avsnitt 40 och i avsnitt 121.

Christina tar upp arbetslivet och klimakteriet. I avsnitt 51 talar företagsledaren Per Eriksson om kvinnlig dynamik, jämlikhet och klimakteriet i arbetslivet.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!