Klimakteriet, hormoner och cancer

klimakteriet hormoner cancer cilla salamon

160.- Behandling och åtgärder med Cilla Salamon

Finns ett samband mellan klimakteriet, hormoner och cancer?  För många påverkas livskvaliteten mycket  av klimakteriebesvär. Gynekolog Cilla Salamon delar kunskap om hormonbehandling, cancerrisk, skydd mot sjukdomar och effekten på din hälsa genom livsstilsförändringar.

Vem och varför ska man behandlas med hormoner och vilka prover finns anledning att ta? Hur kommer det sig att grupptryck ofta handlar om att vi kvinnor ska stå ut?

Vi talar också om varför man inte bör kopiera andras recept, rakt upp och ner. Du har ett eget ansvar  att motivera dig till att göra förändringar.

Rn egen hälsodagbok kan bli hjälp för att skaffa livsbalans och vara stöd inför ett läkarbesök. Avslutningsvis diskuterar vi funktionsmedicin och hur man kan tänka kring att själv lindra symptom.

Lyssna på avsnittet

Aktiv återhämtning kan du höra mer om i avsnitt 158 med Ulrica Norberg.

Gynekolog Hilde Löfqvist bok Hormonkarusellen kan du höra mer om i avsnitt 106 och läsa om här www.hormonkarusellen.se

På Klimakteriepoddens Facebooksida hittar du böcker som handlar om funktionsmedicin skrivna av flera olika läkare som Cilla rekommanderar.

Recept på bra och hälsosam mat som passar kvinnor i klimakteriet hittar du på Instagramkontot @klimakteriekocken

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!