Förundran

förundran maria borelius

149.- Förundran med Maria Borelius

Av en slump kom Maria Borelius i kontakt med antiinflammatorisk kost som lett henne runt jorden i jakt på något större och fler pusselbitar för vad som påverkar oss positivt. Maria är idag 60 år och när hennes Hälsorevolution började var hon mitt i ett oroligt förklimakterium. Nu är det dags för Förundran, den typ av starka känslor som ger oss wow-känslor, påverkar oss på flera sätt och forskning har visat att det påverkar inflammationsnivåer, har effekt på hjärnan, hormoner och stress. Det handlar om att söka de upplevelser där vi kan gå utanför oss själva och uppleva stunder av förundran. Det kan vara något så enkelt som ett musikstycke, en stund i naturen men också andliga upplevelser eller att göra gott för andra. Vi talar också om skillnaden mellan västerländsk och österländsk medicin, hur det finns samband mellan tarmbakterier och nervsystemet och hur viktigt det är att ha rätt relationer. Maria berättar också om hur hon påverkas av att vara ansiktet för en hälsosam livsstil, själv hitta balansen mellan det hon vet är rätt och det som lockar fast det inte passar in i den antiinflammatoriska livsstilen.

Lyssna på avsnittet

Missa inte Maria Borelius när hon var med i avsnitt 82. Är du nyfiken på mer kunskap om antiinflammatorisk kost och livsstil, lyssna på avsnitt 109 med Martina Johansson och Ralf Sundberg.

Läs mer om Marias bok Förundran

Recept på Maria Borelius grönsakssoppa som hon berättar om i slutet av avsnittet finns på Instagram @klimakteriekocken

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!