Hälsoutmaningen i klimakteriet

klimakteriet komma i bättre form cicki wressl

144.- Hälsoutmaningen med Cicki Wressel del 1

Hälsoutmaningen i klimakteriet: Att  komma i bättre form fysiskt, mentalt och hormonellt på sex månader är svårt. Nu ska du få träffa Cicki Wressel och höra om hennes fram- och motgångar från första mötet och två respektive tre månader in i hennes hälsoutmaning. I avsnitt 123 talade vi om kost och vikt och sökte någon som ville bli utmanad att komma i form på alla plan. Cicki blev den som axlar utmaningen och ska under sex månader komma i bättre form fysiskt, mentalt och hormonellt med hjälp av superinspiratören Susanne Dalsätt som coachar vad gäller kost och rörelse.

Åsa Melin stöttar med frågor kring klimakteriet och gynekolog Hilde Löfqvist ska ta sig an den hormonella obalansen. Avsnittet börjar med en nedstämd, energilös, rejält överviktig kvinna som dessutom har högt blodsocker, vallningar och sover riktigt dåligt. Nu är det slut med quick fixe’s och dags att plocka in hållbara vanor och ge utrymme för glädje, energi och livslust. Det går inte av sig självt, som du får höra. Men det går att också i klimakteriet komma i bättre form.

Lyssna på avsnittet.

Missa inte avsnitt 123 med Susanne Dalsätt där vi talar om just kost och viktutmaningar.
I avsnitt 119 talar Susanne om hur man kan motivera sig till en förändring. Och Hilde Löfqvist vill du absolut höra i avsnitt 135 Så börjar det och i avsnitt 143 När hormonerna lugnat sig.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!