Barnmorskor kan hjälpa med klimakterierådgivning

barnmorska_klimakterieradgivning_emma_jonsson

132.- Barnmorskor kan hjälpa med Emma Jonsson

Barnmorskor kan hjälpa med klimakterierådgivning. För många kvinnor skulle det kännas naturligt att träffa en barnmorska för information, hjälp och stöd  och de kan spela en viktig roll för att förbättra kunskap och livskvalitet för oss kvinnor. I avsnittet får vi veta hur de själva ser det när Emma Jonsson som är både barnmorska och sjuksköterska berättar vad kan du kan få för hjälp.

Emma är aktiv inom Vårdförbundet och de har också en önskan att utöka sin möjlighet att förskriva läkemedel. Att i samband med cellprovtagning ha tid att diskutera urinläckage, bäckenbottenträning, torra slemhinnor och andra symptom skulle vara ett första steg. Men vi vet också att många kvinnor har frågor och behov av samtal om allt från sex till livsstil som vården ofta inte hinner. Barnmorskorna vill jobba med kvinnohälsa under hela kvinnas liv vilket skulle kunna ge ökad förståelse och kunskap med en samhällsekonomisk nytta. Vi får veta var begränsningarna ligger, vem som bestämmer och vad du kan få redan idag.

Lyssna på avsnittet

Läs debattartikeln i VårdFokus

I Vårdgivarguiden hittar du kunskapsstöd för klimakterierådgivning riktad till barnmorskor

Lyssna på avsnitt 66, här, med barnmorskorna Kristina och Elisabet som berättar om deras möjligheter att hjälpa dig med frågor kring klimakteriet

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!