Vägen till hormonell balans i klimakteriet

hormonell balans i klimakteriet mia lundin

120.- Vägen till hormonell balans med Mia Lundin 

Ska vi symptomdämpa genom att tillföra hormoner för att uppnå hormonell balans i klimakteriet eller använda livsstilsmedicin för att uppnå välmående och förebygga sjukdom. Varför ska vi hitta balans nu när det fertila livet bjöd på hormonell berg- och dalbana?

Mia Lundin har en enorm erfarenhet av kvinnohälsa och du får veta mer om tecken på för mycket och för lite östrogen, varför progesteronets effekter sällan diskuteras och vilka klimakteriesymptom som är svårast att bli av med och varför. Vilka signalsubstanser, hormoner och brister är vanliga orsaker till att man inte mår bra? Att ha en hormonell balans i klimakteriet är mycket viktigt för att man skall må bra. Så talar vi om frustrationen över att det blir svårare att hålla vikten och varför smala kvinnor ofta får svåra klimakteriebesvär. Vi får också höra om kolhydratsug, östrogenförgiftning och varför privat kostsam vård är här för att stanna.

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Mia Lundin och hennes böcker

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!