Sorg

Sorg sara burlin pellbäck

114.- Sorg med Sara Burlin Pellbäck

Var går gränsen mellan vad som bara är hälsosam eftertänksamhet, sorg, jobbiga grubblerier och en depression som bör behandlas? Psykolog Sara Burlin Pellbäck ger oss vägledning i hur vi kan hantera tankar som ofta bubblar upp kring klimakteriet. Det kan vara sorg kring barn, föräldrar, åldrande, misslyckade relationer eller tankar kring att livet inte blivit som man tänkt. Det kan skapa starka känslor och existensiell sorg.

Vår tid ger lite utrymme för stillhet och att få känna sig olycklig, nedstämd och ledsen, trots att känslorna finns hos alla. Att ge sig själv tid kan göra att du känner dig sorgsen men det finns lösningar och satt att hantera det. Hur påverkar stress vårt känslosystem och vad har ångest och rödtjut med det hela att göra? Ett fint avsnitt som ger insikter och verktyg att ta tag i sin sinnesstämning.

Sinnesrobönen:
Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden

Lyssna på avsnittet

Läs mer om sorg och andra psykiska tillstånd på Psykologiguiden

Och på Internetmedicin

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!