Skönhetsbehandlingar

skönhet amanda siberg

108.- Strävan efter skönhet med Amanda Siberg

Mer än någonsin förr utförs skönhetsbehandlingar. Människan har alltid strävat efter att se bättre ut i alla tider. Det är fascinerande med psykologiska bakomliggande faktorer och varför det kan gå över styr. Hur ser historien ut och kommer framtiden tillåta att ytan åldras naturligt? Många kvinnor är inte sams med ansiktets åldrande som eskalerar när östrogenet sjunker. Var går gränsen för vad som är accepterat och vad vi smyger med att vi gjort?  Hur ser de psykologiska mekanismerna ut bakom? Vad innebär det att göra injektionsbehandlingar och vad kan man uppnå? Hur vet man att man hamnar hos någon som vet vad den gör och inte skadar dig? Vad innehåller botox och fillers och vad gör de med ditt utseende?

Sjuksköterskan Amanda Siberg har femton års erfarenhet av skönhetsbehandlingar och berättar om ansvar, risker och hur ska man tänka inför eventuella behandlingar.

Lyssna på avsnittet

Socialdepartementets remiss om Stärkt skydd för den enskilde vid estetiska behandlingar

Om du vill veta mer om injektionbehandlingar och hitta certifierade behandlare så kan du läsa mer på Estetiska Injektionsrådets hemsida:

Läsa mer om Amanda Siberg och kom i kontakt med henne

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!