Migrän PMS och ångest

migrän,pms,ångest torbjörn bäckström

105.- Migrän och hormonintolerans med Torbjörn Bäckström
Migrän PMS och ångest och många andra symptom drivs oftast hos oss kvinnor av hormoner eller brist på hormoner.  Hur går det till och vad är det som händer i och kring klimakteriet?

Professor Torbjörn Bäckström från Umeå Universitet förklarar mekanismerna i hjärnan och kroppen. Han tillför också ny kunskap om GABA och allopregnanolon. Vi talar om olika typer av abstinens och intolerans mot gulkroppshormon som är verkligt intressant för de 50-80% av alla kvinnor som upplevt någon grad av PMS. Vanligt är också kombinationen migrän PMS och ångest. Vi får också veta varför vi kan få kraftfulla blödningar innan menopaus och varför ångest kan uppstå. En hel rad sjukdomar kan triggas kring klimakteriet. Hur man kan dämpa klimakteriebesvär utan hormoner?

Lyssna på avsnittet

Läs mer om allopregnanolon

Läs mer om GABA

Hormoner och humör

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!