Tre upplevelser av klimakteriet

54.- 3 kvinnor, 3 upplevelser; möt Mia, Cicki och IngaLill

Tre upplevelser av klimakteriet. Alla upplever vi det olika och de flesta trevar efter kunskap och lösningar. I det här avsnittet får du möta Mia, IngaLill och Cicki, tre kvinnor med helt olika bakgrund och upplevelser av klimakteriet både fysiskt och psykiskt. Mia har en historia med bröstcancer och är inne i sitt andra klimakterium, Cicki har provat allt vad gäller träning, hälsokost, alternativa metoder och hormoner. IngaLill är frustrerad över att inte fått hjälp i vården och att inte hittat något som fungerar.

I avsnittet delar de med sig av sina resor genom förklimakteriet och vidare in i menopaus. Vägen kantas av frustration, ilska, sorg, desperation, sökande, sömnstörningar, viktproblem och tillfälliga andrum. Spännande diskussion som leds av Åsa Melin med garanterad igenkänningsfaktor.

Länkar:

Här kommer utlovade tips från de medverkande:

IngaLill rekommenderar Maria Borelius bok Hälsorevolutionen som ”innehåller mycket igenkänning” och Karin Björkegren Jones blogg. ”Karin är en kämpe”

Mia har fått hjälp av mineraltillskott, havtornskapslar mot torra slemhinnor och R20 som homeopatiska droppar som hjälpt mot bl a nedstämdhet och mi skad sexlust.

Cicki har många tips och det här är några: ”Viktigt att säga nej, sakta ner, se och lyssna inåt. Återhämtning och balans är nyckeln. Ät och drick sunt. Rör på dig. Jag älskar att träna men undviker högintensiv träning som gör mig manisk, lättirriterad och ger hjärtklappning. Istället tar jag lugna löprundor, styrketräning och yoga. Var noga med sömnen och melatonin har hjälp mig att sova bättre.” Som tillskott använder Cicki bland annat Q10, magnesium, B- och D-vitaminer och för torrhet i underlivet får hon hjälp av Multi-gyn Liquigel.

Lyssna på avsnittet.

Tillbaka