Kost och motion för ett lättare klimakterium


49.- Pep talk med Cathrine Schück

Hur kan rätt kost och motion hjälpa mot klimakterieproblem? Känner du dig låg, tung, svettig och har svårt att komma ur soffan? Det finns många lyssnare som undrar hur man ska göra när det tynger i klimakterieåren. Vad tar man tag i först och hur börjar man om det mesta känns trist, kroppen förändras och dessutom kanske gör ont?

Cathrine Schück som är kostrådgivare och samtalscoach hjälper med oss att hitta sätt att ta tag i oss själva och komma igång med bättre kost och motion. Belöningen i form av bättre självkänsla och energi kommer snabbt med hjälp av små steg lovar Cathrine. Lyssna och låt dig inspireras!

Cathrines råd från avsnittet i sammanfattning
1. För att orka mer och få mer lust att ta tag i saker och ting, börja med att titta på kosten, undvik snabba kolhydrater inklusive socker och mjölprodukter samt mjölkprodukter.

2. Rör på dig, promenera, även om det till en början bara är en kvart om dagen, börja gå ut med en kompis, det är alltid svårare att hoppa över en tur om man har en kompis som står och väntar…

3. Hjälp kroppen med några tillskott, ofta är en trötthet och orkeslöshet ett tecken på att kroppen inte får den näring vi så väl behöver. Med åren får vi ett allt sämre upptag av det vi äter, som en morot är inte lika mycket ”värd” nu, jämfört med när vi var yngre.

4. Se till att få professionell hjälp, det finns gott om kloka närings- och funktionsterapeuter som du kan konsultera via nätet. Hör gärna av dig till Cathrine som  gärna hjälper till. Mejla till, cathrine@schuck.se

Lyssna på avsnittet

Läs mer om ashwaganda