Hitta din egen väg

Egen väg klimakteriet Tina Svanbring

94.- Hitta din egen väg med Tina Svanbring

Det är inte alltid självklart att inse att man är i klimakteriet. När ingen vet vad som är fel och tanken på klimakteriet är långt borta kan vägen till att må bra vara krokig. Tina går till vårdcentralen med diverse symptom och får mediciner mot sjukdomar hon inte har. Hon upplever att något inte stämmer.

Så en dag får hon frågan om hon är i klimakteriet och inser att okunskap om kvinnokroppen och åldringsprocessen inte bara ligger hos henne själv. Hon vänder sin ilska till något konstruktivt och lär sig att det krävs uthållighet och att man måste lyssna på sin kropp för att lyckas.

Men varför stöttar inte omgivningen när hon vill få bukt med sockersug och sluta träna? Tina uppmanar till att våga prata med omgivningen och över åldersgränserna så kanske en förändring kan komma. Hon avslutar också med att söka fler som vill dela sina erfarenheter. Ett avsnitt som många kommer känna igen sig i och hitta styrka till förändring och gemenskap.Och hjälpa till att inse att man är i klimakteriet…

Lyssna på avsnittet

Sommarhetta publiceras i samarbete med Femarelle.

Här är andra avsnitt av Klimakteriepodden som knyter an till Tinas berättelse:

20.- Primärvårdens roll och utmaningar med Caroline Larsén

29.- Vikt och hur mår du egentligen med Kristina Andersson

85.- Hjärnas påverkan med Bitten Jonsson

86.- Vem vill vara i klimakteriet med Mia Lundin