Agneta Sjödin i Klimakteriepodden

agneta sjödin i klimakteriepodden

237.- Sköt om dig med Agneta Sjödin

I detta avsnitt samtalar Åsa Melin med Agneta Sjödin i Klimakteriepodden

Agneta Sjödin blev förvånad, som många av oss andra blir, när hon förstod att hon var i klimakteriet. Med PMS-problematik kan det först vara svårt att veta vad som var vad.

Något motvilligt ställde hon upp på att tala om sitt klimakterium i Klimakteriepodden i slutet av 2019. Hon tyckte hon talat klart, gått vidare, fått styr på det.

Jag hade hört henne tala om sina utmaningar och tyckte det var otroligt stark av en kvinna som är offentlig att tala om klimakteriet. Kanske har vi kommit lite längre kring det här med öppenheten men kanske ändå inte. Mycket har hänt sedan dess men hon hade verkligen många poänger. Vad är klart är hur mycket ens inställning påverkar.

Förutom att Agneta är enormt trevlig är hon också analytisk och har mycket sunt förnuft. Det finns mycket att fundera kring hur hon succesivt tog sig an insikten att hon var i klimakteriet och hur hon handskades med det.

Det här blir nog sista gången Agneta kommer att tala om sitt klimakterie. Eventuellt när både hon och Åsa pensionerat sig. Men det lär dröja…

Ett öppet och personligt samtal som först sändes november 2019

Lyssna på avsnittet