Kvinnors ekonomi : Har du koll?

 

kvinnors ekonomi leni ekdahl

229.- Det är aldrig för sent med Leni Ekendahl

Kvinnors ekonomi är ofta en del av en gemensam ekonomi och det är inget fel i det. Men du bör både ha full koll på den, eftersom mycket kan hända, och också skapa en egen för att ge dig framtida trygghet.

Visste du att merparten av alla kvinnor oroar sig för sin ekonomi och att det blir en stressfaktor? Och stress spär på dina klimakteriesymptom. Så det är dags att ta kontroll och reda ordning på de där papperna i pärmen och kika närmare på vad som händer om du går ner i tid, ska uppfylla drömmar eller sluta jobba.

När en kvinna separerar eller har gått igenom skilsmässa står hon skrämmande ofta med en avsevärt lägre levnadsstandard än mannen. Hur kan det blivit så och varför gör vi färre ekonomiskt kloka val än männen?

Och om något skulle hända din partner, hur blir din och familjens situation då?

Författaren, journalisten och investeraren Leni Ekendahl brinner för kvinnors välmående och arbetar med olika former av välgörenhetsarbete. Leni ger oss en intressant inblick i hur det ser ut med kvinnors intresse för ekonomi i ett samtal med Åsa Melin. Kvinnors ekonomi är viktigt!

Genom att inte se om sitt hus, löpande genom livet kan du lätt hamna i en kvinnofälla och det är bara ditt eget ansvar att motverka detta. Vågar du ställa dig frågan vad skulle hända om…?

Lyssna på avsnittet

Länkar:

Läs mer om boken Money Honey – din juridiska och ekonomiska guide genom livet 

Rapporten Ägande i nöd och lust från tankesmedjan Ownershift  ger något att fundera över

Albrights rapport, Trångsynt i toppen, spännande och skrämmande läsning om ägande i bolag

Avsnitt 63 ”Frihetskapital” med ekonomen Emma Persson kompletterar det här avsnittet på ett bra sätt.