Klimakteriet och sexlivet. Kanske en vändpunkt

lust och kroppskärlek hanna möllås

162.- Lust och kroppskärlek med Hanna Möllås

Klimakteriet och sexlivet? Känner du dig sexig? Nja, kanske inte… eller? Begreppet lust är mycket bredare än du kanske först tänker. Hanna Möllås är ursprungligen barnmorska och utbildade sig till sexolog och parterapeut. Hanna är välkänd genom sina böcker och föreläsningar där hon ofta talar om vikten att tycka om hela sig och att känna att det är skönt att vara i sin kropp. I det här avsnittet ska vi tala om normer och definitioner, hur jämställdhet kan ställa till det i ett förhållande och varför klimakteriet kan vara en vändpunkt i ditt sexliv.

Vi talar om lustdödare och lusthöjare, hur stress och prestation skapar onda spiraler och varför du inte bara kan sitta och vänta på att lusten ska infinna sig. Så får vi veta att vi kvinnor har en unik lustknapp som det kan vara dags att återerövra. Bra kombo: klimakteriet och sexlivet!

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Hanna Möllås, hennes böcker och terapi

Vill du lyssna på mer av Hanna Möllås? Kika in på www.lustpodden.se

Lyssna gärna också på avsnitt 3 om Sexualitet under klimakteriet  och avsnitt 27 Det sexuella klimatet med Helena Cewers. I avsnitt 6 talar Tina Hagelin om Stärk hälsan och öka välbefinnandet och i avsnitt 140 hör du Eva Sanner tala om Ja till njutning.