Fungerande kropp

maria karlsson fungerande kropp

154.- Fungerande kropp med Maria Karlsson

Symptomen trötthet, vallningar, ledvärk, hudutslag, mag- och tarmproblem blir ofta värre mot klimakteriet. Men också din livsstil är viktig!

Bara du har tillgång till dig själv och vet om något inte riktigt fungerar som det ska. Att inventera hur du lever och kartlägga vad som påverkar ditt mående kan klargöra varför du har olika symptom. Det kan vara trötthet, vallningar, ledvärk, hudutslag och många känner igen mag- och tarmproblem.

Hur vet du om hjärnan får det den behöver och vad betyder läckande hjärna? Vilka prover kan man ta och varför, behöver vi kosttillskott? Vad händer när östrogenet sjunker, det som gör oss vitala och har antiinflammatoriska egenskaper? Påverkas näringsupptaget av under- eller övervikt?

Maria Karlsson arbetar med näringsterapi och ger oss mängder av råd för att undvika att kasta grus i maskineriet och ge kroppen en chans att hela sig själv med rätt bränsle och förutsättningar för att hjärna, hormonbalans och ja, hela kroppen ska fungera. Det här avsnittet är en fristående fortsättning från förra avsnittet.

Lyssna på avsnittet

Vill du lära dig mer? Maria rekommenderar Dr Kharrazian som är en tungviktare på bl.a. hjärnan och autoimmunitet. Här finner du en längre intervju med honom, ”Understanding the Gut-Brain Connection”   och ”Leaky Gut, Anxiety and Chronic Candida”.

Dr Bredesen forskar på hjärnan med fokus på kognitiv svikt/Alzheimers. Dr Perlmutter är också en spännande hjärnforskare som skrivit boken ”Hotet mot din hjärna”.

Matthew Walkers bok ”Sömngåtan” ger spännande kunskap om vikten av att sova.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!