Vägen in i klimakteriet

vägen in i klimakteriet hilde löfqvist

135.- Så börjar det med Hilde Löfqvist

De första tecken på att vägen in i klimakteriet börjat är svårtolkade. En av Sveriges mest erfarna gynekologer, Hilde Löfqvist, reder ut begreppen och ger lösningarna. Vad ska och kan man göra när den biologiska klockan inte längre slår i takt och påverkar blödning, lusten, sömnen, humöret och mycket annat i livet?

Avsnittet levererar handfast kunskap om hormoner och vad som finns att ta till och varför. Vi får veta att tyngre blödningar, ömma bröst och att samla på sig vätska hänger ihop med östrogendominans, progesteronbrist och Loop-effekt men att vallningar är ovanligt i den här fasen. Du får också veta varför provtagning är svårt, när du ska söka hjälp och att det kan vara bra att föra dagbok. Kanske en karta över delar av vägen in i klimakteriet.

Lyssna på avsnittet

Behöver du lära dig mer och skaffa en uppslagsbok om hela resan genom klimakteriet så missa inte Hilde Löfqvists bok

För fler avsnitt med Hilde Löfqvist lyssna på avsnitt 22 om bioidentiska hormoner. Avsnitt 106 om hormonkarusellen och avsnitt 107 där du lär dig mycket mer om hormoner och hormonbehandling.

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!