Strulig mage kan förvärra klimakteriebesvär

mag och tarmhälsa mot klimakteriebesvär

127.- Mag- & tarmhälsa med Victoria Carinci

En strulig mage kan förvärra klimakteriebesvär. Hur många har inte strulig mage då och då? Att vara uppblåst, ha knip eller svårt att gå på toaletten tyder på att något inte står rätt till. Magens ohälsa kan vara roten till många symptom inklusive förvärrade klimakteriebesvär. Men också mer diffusa saker som hjärndimma, dålig hy, ont i lederna och huvudet, allmänt låg ämnesomsättning och det kan i värsta fall leda till kroniska sjukdomar. Du tar heller inte upp näring optimalt och så kan inflammationer skapas. Extra intressant är om vi ständigt får i oss saker som irriterar så får vi oreda bland hormonerna.

Åsa Melin möter Victoria Carinci som är hälso-coach och funktionsmedicinsk terapeut i egna bolaget Vitalista och arbetar också med näringsterapi hos Mia Lundin. Victoria har hjälpt mängder med kvinnor att hitta till en fungerande mage och frisk tarm. Avsnittet bjuder på konkret hjälp med en beprövad och dokumenterad metod, Clean Reset. Det går att finna helhetshälsa och lugn i systemet för de flesta av oss. Och att undvika att en strulig mage kan förvärra klimakteriebesvär.

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Victoria Carinci

Lyssna på avsnitt 83 Balansera din livsstil med Jonas Berqvist från Paleo Institute som också arbetar med kost och funktioner som påverkas av det vi får i oss ur ett funktionsmedicinskt perspektiv.