Frågor om hormonbehandling

hormonbehandling hilde löfqvist
107.- Frågor om hormonbehandling med Hilde Löfqvist

Avsnittet är en direkt fortsättning på förra och ger svar på en mängd frågor om hormonbehandling. Det finns få som har samma långa erfarenhet, möter så många kvinnor i klimakteriet och är så internationellt uppdaterad som gynekolog Hilde Löfqvist. I avsnittet är fokus på det naturliga progesteronet, skillnad mot gestagen och olika sätt att ta dem och varför. Svårigheten att stabilisera svajiga förklimakteriehormoner och de sjukdomar som är indikationer för eller emot behandling. Hur stor är risken för bröstcancer om man tar syntetiskt gulkroppshormon? Hilde liknar livmoderslemhinnan med en gräsmatta och vi får en lektion i hur man sköter den på bästa sätt. Så kommer en inbjudan till alla läkare och gynekologer att höra av sig.

Gynekolog Hilde Löfqvist ger svar på vanliga frågor om hormonbehandling med fokus på det naturliga progesteronet till skillnad mot kemiskt gestagen, olika sätt att ta dem och varför, hur stabilisera svajiga förklimakteriehormoner. Hur stor är risken för bröstcancer om man tar syntetiskt gulkroppshormon?

Gynekolog Hilde Löfqvist om hormonbehandling i klimakteriet: naturliga progesteron mot kemiskt gestagen, risk för bröstcancer med syntetiskt gulkroppshormon

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Hildes bok Hormonkarusellen

Läs mer om Dydrogesteron

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!