Hjärnspöken

hjärnspöken david waskuri
191.- Hjärnspöken med David Waskuri

Hjärnspöken kan vara negativa tankar, rädslor och att vi handlar på ett sätt som går emot våra egentliga övertygelser. Vad triggar detta och i vilka situationer sker det? En trigger kan vara att bli ombedd att göra något på jobbet, att irritera sig på sin partner eller något annat vardagligt. Hur identifierar man triggern och hur ser man att den verkligen stämmer med verkligheten och inte bara är något man intalar sig, ett hjärnspöke? Och hur bearbetar man det hela?

Vi möter psykologen David Waskuri som ger oss goda råd om hur vi kan undvika att leva på ett sätt som leder till sämre självkänsla och skapar negativa tankar. Man får inte glömma att oftast är negativa tankar just och bara tankar!

Många lever ett destruktivt liv eller går emot vad man egentligen vet att man mår bra av.  Kanske har arv och miljö påverkat negativt eller vanor som smugit sig på. Det är också vanligt att existentiella frågor tar allt större plats desto äldre man blir. Kortsiktigt kan det vara väldigt jobbigt med förändring även om man vet att det långsiktigt blir bra.

David tar också upp flera vanliga situationer han möter hos sina patienter som är relevanta för oss kvinnor i och kring övergångsåldern såsom ålderskris, problem i relationer och med föräldrarollen som föder negativa tankar om vem vill man vara. Många står inför nya utmaningar och förväntningar och kan behöva extra stöd.

Länkar

Lyssna på avsnittet

Vill du komma i kontakt med David Waskuri och läsa mer om hans bok Nära Gränsen, så finns han på Sveapsykologerna . Hans  mailadress är david@sveapsykologerna.se

Lyssna gärna på avsnitt 182 med David Waskuri.