Urinläckage i klimakteriet

urinläckage i klimakteriet katarina woxnerud

202.- Det läcker med Katarina Woxnerud

Urinläckage i klimakteriet och efter menopaus är  faktiskt vad många kvinnor tycker är jobbigast. Eller ännu värre, läckage  både fram och bak. Det värsta är att man inte vågar tala om det och tycker att det är otroligt pinsamt att söka hjälp. Resultatet kan bli att man undviker en rad situationer, skippar rörelse och träning.

Urinläckage kommer när bäckenets muskler, ledband och ligament tappar i hållfasthet, vilket bl a beror på att östrogenet sjunker. Det kan förvärras av tidigare förlossningsskador. Slidväggarna håller inte emot när livmoder och ändtarm trycker på. Det här kan dels ge läckage och trängningar men kan också göra det svårt att gå på toaletten.

Katarina Woxnerud är naprapat och har all kunskap man kan önska sig i det här ämnet så lyssna på vad som är normalt, kan behöva opereras, tränas upp eller avhjälpas med några fiffiga trick.

Lyssna på avsnittet

LÄNKAR

Läs mer om Katarina Woxnerud och få råd för hur du kan bäckenbottenmuskelträna?

Katarina driver också Hela Kvinnans Klinik.

Katarina Woxnerud är en av ett 15-tal naprapater som arbetar med bland annat bäckenbotten, www.Naprapater.se.  Du kan också maila till info@naprapater.se

Kolla också in appen Tät