Bra liv i klimakteriet

livet med klimateriet katarina woxnerud
147.- Livet med klimakteriet med Katarina Woxnerud

Hur får vi ett bra liv i klimakteriet och får ihop alla delar? Vi tar oss an laddade ämnen som mat, näring, vikt och ämnesomsättning och dess koppling till känslor och belöning. Och hur ska vi orka träna trots att stressen ska ner och vi inte har lust, har minskad muskelmassa och kanske urinläckage? Vi talar också om hur man ska tänka kring kosttillskott och hur viktig bäckenbotten är.

Katarina Woxnerud, naprapat som arbetat med träning och kvinnokroppen i 30 år ger oss råd i alla delar så vi kan få hop helheten för glädje, kraft och energi. I avsnittet får du verktyg för att hitta en långsiktigt hållbar balans mellan kost, motion och vila för att skapa ett bra liv i klimakteriet. Kanske behöver du fundera på värdegrund, ta bort oron för vad andra tycker och skapa lite distans så du kan jobba med och inte emot dig själv och acceptera att ett långt liv gör att man får stå ut med att bli äldre.

Lyssna på avsnittet

Katarinas kostråd är till stor del baserade på näringsfysiologen Kristina Anderssons kunskap. Henne hör du i avsnitt 50 och avsnitt 69.

Läs mer om Katarinas bok Livet med klimakteriet