Hormonkarusellen

klimakteriekarusellen hilde löfqvist
106.- Hormonkarusellen med Hilde Löfqvist

Gynekolog Hilde Löfqvist kallar det Hormonkarusellen. Hon har träffat kvinnor i och kring klimakteriet i många år och har enorm erfarenhet baserad på dessa unika möten. Hon deltar också aktivt i internationella möten och kongresser för att hålla sig uppdaterad med all den senaste forskningen vad gäller kvinnohälsa och klimakteriebehandlingar.

Nu har boken Hormonkarusellen kommit ut där hon delar sin kunskap och i det här avsnittet får vi ta del av godbitarna från boken. Hormoner i alla ära men hur håller man sig frisk så att kroppen får bättre chans att gå igenom klimakteriet smidigt? Vi talar mycket om övervikt och dess följder, vi får veta mer om hur man kan stävja utmattningssyndrom, varför sexualitet är viktigt och om det är farligt att ha värmevallningar. Så talar vi om vilka sjukdomar vi sannolikt kan drabbas av, självmedicinering och hur ett möte i vården kan gå till. Kunskap är makt och här får du ett avsnitt fyllt med makt!

Lyssna på avsnittet

Läs mer om Hildes bok Hormonkarusellen

Läs IMS (International Menopause Society) statement om testosteronbehandling för klimakteriekvinnor, årets tema på Internationalla Klimakteriedagen 18/10

Klimakteriepodden är Sveriges största podcast inom kvinnohälsa med fokus på åren 45-60. Allt från personliga berättelser, bioidentiska hormoner till kost, sömn och alternativmedicin. Gå in på Avsnitt för att läsa om samtliga avsnitt eller Ämnen där du kan leta dig fram till det som intresserar just dig. Välkommen att lyssna!