Sjöqvistarna i Cape Town!!!

Slutet gott allting gott

Skapad av Åsa Melin 01 jan, 2008 19:35

Den 21 december anlände de efterlängtade Saltsjöbadarna på Cape Town International, lite trötta och bleka men vid god vigör.

 

Vårt hårda program innefattade mycket aktiviteter av skiftande slag. Efter välkomstceremonier och en natt i Valstugan (Whale Cottage i Bakoven, Camps Bay) kom en hård dag med bestigning av Lions Head, tyvärr lyckades bara 7 av 11 nå toppen och få den fantastiska utsikten som belöning för hårt arbete.

Uttorkning, näsblod, överansträngda knän och brända axlar drabbade flera. Under vår vecka tillsammans hann vi med besök på Robben Island, shopping i Waterfront, julfirande i Valstugan av mycket otraditionellt slag, en Sydafrikansk braai (grillmiddag) hos oss, en tur med vår nyfunna vän Thabang i kåkstäderna, Cape Point och en ekologisk marknad. Dessutom lyckades vi äta och dricka oss igenom några av de bästa krogarna Kapstaden med omnejd har att erbjuda med tillhörande goda viner. Efter fem nätter i Valstugan gick konvojen vidare till vindistrikten och Franschhoek, stopp på vägen på underbara restaurangen Bread & Wine för en av våra bästa luncher. Le Franschhoek blev ett perfekt ställe för alla, tre dagar spenderades med omväxlande poolbad, solande, vandring, vinprovning, shopping och naturligtvis ätande. En kväll på Topsi & Co och en middag på Rueben’s blev en perfekt avslutning innan Kjellanders och Sjöqvistarna drog vidare österut till Plettenberg Bay och Odd och jag begav oss hem till Kapstaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utmattade lyckades vi sova ut och dra ner på mat- och vinkonsumptionen tills det var dags för nyårsfirande. På nyårsafton klev vi upp i ottan för att spela golf med ett gäng danskar, svenskar och sydafrikaner i Langebaan. När vi väl var hemma igen bestämde vi oss för en lugn kväll på tu man hand med en jättegod middag. Från lägenheten såg vi sedan fyrverkerier och hörde tjoande från alla håll och kanter av stan. Och idag är det inte bara en ny dag utan ett nytt år. Efter en långsam morgon med bad i poolen har vi spenderat dagen hos Valerie och Eran med en härlig lång och sen lunch. Jag undrar var vi kommer att spendera nästa nyår?